Koncept Monument Premium – ponuda, usluga i ambijent.

Od ovog proleća u našem restoranu u Admirala Geprata 14 u “Zelenoj oazi” u centru Beograda možete uživati u novom Monument Premium konceptu. Veliki broj vrhunski jela, novi povećan izbor vina, poboljšan kvalitet usluge kao i novi ambijent u kojem je sve podređeno vašem uživanju, karakteriše ovaj “fine dinning” deo u okviru prvog Monument restorana, otvorenog još 1996. godine.

PREMIUM PONUDA JELA

Barbecue Monument  koristi vrstu zatvorenog roštilja na ćumur, prestižnog brenda Mibrasa.

Jedinstveni patent ovog roštilja omogućava preciznu kontrolu strujanja vazduha, čime se kontroliše jačina žara. Zatvoreni sistem ove peći doprinosi bogatijoj i sočnijoj aromi i teksturi namirnica. Ukus mesa znatno se poboljšava posebnom pripremom i procesom zrenja u kontrolisanim uslovima. Ponuda našeg restorana se sastoji od najfinijih komada goveđeg, telećeg i svinjskog mesa.

Amam-Premium-ponuda

Sveža morska riba, rakovi i mekušci su takođe važan deo Monument Barbecue menija. Sveža jadranska riba pripremljena na jednostavan i zdrav način, po izvornoj mediteranskoj recepturi sa prirodnim začinima, domaćim maslinovim uljem i krupnom morskom solju. Dodatnan kvalitet u ukusu i kvalitetu jela daje naša peć Mibrasa, koja omogućava da grilovana morska riba zadrži u navećem procentu sve svoje blagodeti: bogatstvo jodom, kalijumom, kalcijumom, natrijumom, vitaminima B kompleksa kao i velikom količinom važnih proteina i korisnih masti.

Redovno konzumiranje ribe može za 50% smanjiti rizik od raznih oboljenja srca. Tuna, sabljarka, losos, škampi, gambori su bogati omega 3 masnim kiselinama. Ova masnoća pomaže ljudskom mozgu da koristi serotonin, hormon koji pozitivno utiče na raspoloženje.

Monument Paste 

Monument Premium nudi vam potpuno nove sosove i kombinacije u pastama koje prate nove svetske trendove kada je u pitanju ova izvorno-italijanska kuhinja. U nekom od sledećih tekstova ćemo vas detaljno upoznati pojedinačno sa svim pastama iz ponude.

 

PONUDA VINA

Amam-Premium-wine-bar

Čaša dobrog vina iz naše vinske karte će svakako učiniti da zdrav i kvalitetan obrok konzumirate u dobrom raspoloženju. U Monument Wine Bar-u trudimo se da selektiramo sve najpoznatije svetske regije u kojima se proizvodi vino. Sva vina u ponudi su pored regije pažljivo birana i u odnosu na vrstu grožđa i procenat alkohola.

Iz enomata u vinskom delu služimo eksluzivna  crvena, bela, roze, penušava i desertna vina. Uz degustaciju vina u ponudi je i selektiran izbor kvalitetnih sireva i pršute.

AMBIJENT

Amam-Premium-Ambijent

Ime brenda Monument potiče od istorijskog spomenika «Milošev amam» – turskog kupatila (izgrađenog u okviru Savamalskog dvorca kneza Miloša Obrenovića), koji se nalazi u okviru MONUMENT PREMIUM restorana. Velika bašta sa biranim zelenilom i fontanom u svom centru predstavlja dodatni ugođaj u zadovoljenju svih gastronomski i vizuelnih čula naših gostiju.

Rezervacije za Monument Premium možete napraviti i preko našeg zvaničnog sajta www.monument,rs

Pogledajte galeriju slika MONUMENT PREMIUM