Serving Good Mood & Food since 1996

English


Koncept MONUMENT restorana

jasno je isplaniran prema potrebama sredine, zasnovan na autentičnom jelovniku, brzoj i kvalitetnoj usluzi, dobroj atmosferi i zabavi. U brend Monument uloženo je znanje proisteklo iz dvadesetogodišnjeg iskustva sticanog kroz široki spektar urbanih ugostiteljskih delatnosti.


Ime brenda potiče od istorijskog spomenika „Milošev amam“ – turskog kupatila izgrađenog u okviru Savamalskog dvorca kneza Miloša Obrenovića – koji se nalazi u okviru prvog kafe-restorana MONUMENT u Beogradu. Koncept popularizacije spomenika kulture kroz svoje ugostiteljske objekte, daje brendu MONUMENT poseban sadržaj i omogućava prirodno uklapanje u svaku sredinu.

Ključevi uspeha brenda MONUMENT:
1. iskustvo i znanje
2. jelovnik „Monument”
3. vrhunska obuka personala
4. preporuke gostiju
5. stalni rad na održavanju i podizanju kvaliteta

Monument kafe-restorani sastoje se iz 3 celine: restoranskog, vinskog i kafe-poslastičarskog dela.

Restoranski deo

Restoranski deo zasniva se na izvornoj mediteranskoj kuhinji. Upotrebom isključivo prirodnih namirnica i začina, te njihovom brzom termičkom obradom, dobijamo jela sa bogatim sastavom minerala i vitamina čija se aroma pamti. Kroz koncept zdrave ishrane u našem jelovniku izdvajamo veliki izbor salata, koje po svojoj energetskoj vrednosti i gramaturi, kao i atraktivnoj recepturi, predstavljaju savršen spoj za idelan obrok. U našoj ponudi pored salata nalazi se i veliki izbor pasta, pica, jela od mesa, ribljih specijaliteta i poslastica.

Vinski deo

U MONUMENT vinskoj ponudi trudimo se da selektiramo sve najpoznatije svetske regije u kojima se proizvodi vino. Izdvajamo veliki izbor crvenih i belih vina, kao i penušava i desertna vina.
Iz enomata u vinskom delu služimo ekskluzivna vina na čašu. Uz degustaciju vina nudimo specijalan izbor jela, kao i kvalitetne sireve i pršutu.

Kafe – poslastičarski deo

Pored velikog izbora kafa, specifičnost naše ponude predstavljaju sveže-ceđeni sokovi (kombinacije različitog voća i povrća), kao i voćni tanjir (kombinacija voća sa medom, sladoledom ili čokoladom). Sve poslastice prave se od svežih namirnica. Svi kolači, testo, filovi i kremovi prave se po originalnim recepturama iz različitih krajeva Mediterana sa dodatkom „MONUMENT ŠMEKA”.